به گزارش سراج24، شبکه های اجتماعی، پدیده ای است که طی سال های اخیر تبدیل به یکی از منابع اطلاعاتی و رسانه های اصلی مردم در اقصی نقاط جهان شده است؛ محیطی که مردم با هم ارتباط برقرار می کنند و با دوستان و اقوام خود در مورد مسائل مختلف همفکری دارند.
به گزارش تهران پرس، این فضا در عین داشتن مزایا اما معایبی نیز به همراه دارد؛ درباره مهمترین معایب آن می توان به نشر اکاذیب و شایعات و شبهات و باورپذیری آن در گروه های مختلف اشاره کرد. هر فردی هر مطلبی را که به دستش می رسد در صفحه خود یا گروه های مختلف قرار می دهد و حال آنکه آن موضوع، تهی از حقیقت است و اما دست به دست در صفحات و گروه های مختلف اجتماعی رد و بدل می شود و در کمتر از چند روز یک شایعه یا شبهه، در سطحی وسیع به افکار عمومی منتقل می شود.
برخی نیز مدام سعی دارند به مسائل مختلف رنگ و بوی سیاسی بدهند و آن را در شبکه های اجتماعی گسترش دهند. این تکنیکی است که عمدتا در ایام فتنه 88 هم به کار می رفت و اگرچه شبکه های اجتماعی محدودتر از امروز بود اما صفحاتی مانند فیس بوک و توییتر در فضای مجازی این فرصت را برای فتنه گران مهیا کرده بود تا سایر کاربران را آلوده به افکار مغشوش خود کنند. چنانکه به هر موضوعی رنگ سیاسی می دادند و با دعوت از سایرین برای تجمع در یک نقطه سعی داشتند به اهداف خود برسند که خوشبختانه ناکام ماندند.
اینک همان عده، از شبکه های اجتماعی متعددی که به وجود آمده همچنان در مسیر اهداف سیاسی خود استفاده می کنند و این فضا را پر کرده اند از امیال سیاسی و حزبی و جناحی خود؛ به هر موضوع اجتماعی و فرهنگی و حتی طنز، رنگ و بوی سیاسی می دهند و آن را دستمایه یک حرکت اجتماعی قرار می دهند.
چند سال پیش هم برنامه تلویزیونی 90 سوژه این افراد بود. مجری برنامه از مخاطبان خود در خصوص مسائل مختلف نظرسنجی می کرد و سپس گروه های مختلف اجتماعی همسو با فتنه 88 برای نشان دادن جمعیت خود به عنوان معترضان، برای رای دادن به یک گزینه خاص با هم هماهنگ می شدند؛ حال آنکه ممکن بود دیگرانی که خود را جزو آن جماعت نمی دانستند هم به آن گزینه رای دهند و ناخواسته و ندانسته در جمعیت آنها قرار گیرند.
روزهای اخیر نیز برخی شبکه های اجتماعی شاهد تکاپوی سیاسی این عده بوده است. آنها سعی کرده اند با رنگ سیاسی دادن به برنامه پربیننده «خندوانه»، رای دادن به یک خنداننده را به جرم ایفای نقش در یک فیلم ضد فتنه، خیانت به ملت عنوان کنند. حال آنکه این کمدین در دور اول مسابقه خنداننده برتر، بیشترین رای را به دست آورد که نشان از محبوبیت وی دارد. اما در دور دوم این مسابقه چنان تبلیغاتی توسط فتنه گران علیه این بازیگر در شبکه های اجتماعی به راه افتاده که رای وی با رقیبش بسیار نزدیک به هم است. حامیان حوادث سال 88 و مدعیان تقلب که هنوز دست از توهمات خود برنداشته اند، گروه های مختلف در شبکه های اجتماعی را پر کرده اند از ابراز تنفر از آن بازیگر و التماس از ملت برای ندادن رای به او. این عده تصور می کنند که اگر آن بازیگر به عنوان خنداننده برتر انتخاب نشود و همین حالا از دور مسابقات حذف شود، این دلیلی است بر اعتراض مردم به وی که چرا در فلان فیلم ضد فتنه ایفای نقش کرده ای؟!
حال آنکه مردم بدون نگاه به سوابق بازیگران و کمدین های برنامه خندوانه سعی در انتخاب بهترین کمدین دارند اما متاسفانه عده ای قصد دارند از آب هم کره بگیرند و از هر نقطه ای خود را به میدان سیاست برسانند و به هر مطلب غیرسیاسی هم رنگ سیاسی بدهند. آنها اگر دیروز کف خیابان را به عنوان محل انتقام گیری از ملت انتخاب کرده بودند، امروز شبکه های اجتماعی را به محلی برای عقده گشایی و انتقام گیری تبدیل کرده اند و این بار «فتنه مجازی» را در دستور کار قرار داده اند.
این جماعت حتی برخی از اعتقادات مذهبی مردم را نیز رنگ و بوی سیاسی می دهند و می کوشند تا این اعتقادات را در تقابل با انسانیت قرار دهند! به طور مثال حج که یک فریضه واجب در میان اعتقادات مسلمانان محسوب می شود را عمل بیهوده ای می دانند و معتقدند که باید هزینه آن به مستضعفان داخلی داده شود و حاجیان به جای رفتن به سرزمین عربستان، از بیچارگان دستگیری کنند. چنان این موضوع را با تصویرسازی یا نگارش متن در شبکه های اجتماعی گسترش می دهند که گویی نمی توان هم به مستضعفان کمک کرد و هم به فرائض دینی از جمله حج مقید بود.
با کنکاشی در شبکه های اجتماعی حامیان فتنه به راحتی می توان دریافت که در این محدوده، درد آنان دستگیری از مستضعفان نیست و نوعی دین گریزی با رنگ و لعاب سیاسی را در دستور کار قرار داده اند. آنان حتی به قربانی کردن گوسفند در روز عید قربان هم اعتراض دارند و می نویسند که گرفتن جان یک موجود زنده خارج از انسانیت است؛ این حساسیت در حالی است که اگر بر سر سفره های آنان در محافل هفتگی و ماهیانه سیاسی شان قدم بگذارید، سفره هایشان پر است از گوشت کباب شده همان موجودات زنده که نباید در روز عید قربان، قربانی شوند! این عده همچنین می گویند که باید به جای قربانی کردن گوسفند، نفس اماره را قربانی کرد. مفاهیم را چنان کنار هم می چینند که بعضا اهل تفکر را هم به شک و تردید می اندازند؛ حال آنکه قربانی کردن نفس اماره هیچ تناقضی با دادن قربانی در راه خدا ندارد. چه بسا بسیاری از همین قربانی ها میان مستمندان و نیازمندان تقسیم می شود که این عمل هم مبارزه با نفس اماره به حساب می آید و هم دستگیری از مستضعفان است.
اما چون اهالی فتنه تحت هر شرایطی باید بهانه ای برای ابراز وجود و «نق زدن» به جای «نقد کردن» داشته باشند، لاجرم گه گاه به تناقض گویی می افتند و در مسیر سیاسی کاری و سیاه نمایی امور و در میانه هجوسرایی در شبکه های اجتماعی، پیام هایی را ارسال می کنند که در ضدیت و نفی پیام های قبلی خودشان است. مهم تر اینکه جماعتی که امروز این مفاهیم را به کار می برند و نوعی «فتنه مجازی» را در دستور کار قرار داده اند، خودشان چنان اسیر هوای نفس و نفس اماره هستند که هنوز نتوانسته اند دروغ بودن ادعای تقلب در سال 88 و ناحق بودن حوادث پس از آن که جمعی از مردم بی گناه، قربانی امیال سیاسی آنها شدند را بپذیرند و به خطای خود اعتراف کنند.
منیع:تهران پرس
قیمت سکه و ارز
یادداشت
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
توئیت ها و ویراستی های برگزیده
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
فتنه مجازی متوهمان با برگ بازنده 88/ از حمله به بازیگر فیلم ضدفتنه تا سیاه نمایی علیه حج و قربانی دادن در راه خدا
متوهمان سیاسی اگر دیروز کف خیابان را به عنوان محل انتقام گیری از ملت انتخاب کرده بودند، امروز شبکه های اجتماعی را به محلی برای عقده گشایی و انتقام گیری تبدیل کرده اند و این بار فتنه مجازی را در دستور کار قرار داده اند.
نظرات کاربران
پربازدیدترین ها
•••
•••
•••
•••
•••
•••
آخرین مطالب
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••



